باتوجه به این که اهمیت و تأثیر منفی فضای دیجیتال و دنیای مجازی در کودکان بر کسی پوشیده نیست، موضوع جدی حقوق کودکان در برابر این فناوری شگفت و پرقدرت یکی از مباحث علمی و اجتماعی مهم این روزهاست.

به گزارش،‌محمدمهدی سیدناصری؛ پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان:

فراجهان(متاورس) در واقع یک دنیای دیجیتال است که در آن فرد می‌تواند امکاناتی فراتر از دنیای فیزیکی را در اختیار داشته باشد. امروزه به علت پیشرفت روزافزون تکنولوژی و استفاده بیشتر از فضای مجازی، نحوه‌ زندگی بسیاری از افراد؛ به‌خصوص کودکان و نوجوانان تغییر یافته است. همان‌طور که می‌دانید استفاده درست و بجا از امکانات و تکنولوژی‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، اما اگر از این امکانات به صورت نادرست استفاده شود، آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری به زندگی فرد وارد خواهد شد.

 با گسترش فضای دیجیتال و ظهور زیست‌بوم فراجهان(متاورس)، کودکان به‌عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در این جهان جدید به شمار می‌آیند. ظهور فناوری‌های نوین مانند فراجهان(متاورس)، مرزهای تعامل انسان‌ها را بازتعریف کرده است. در این میان، کودکان به‌عنوان کاربران اصلی این فضاها نیازمند حمایت‌های ویژه‌ای هستند. فراجهان(متاورس) با ایجاد فضاهای تعاملی و واقعیت مجازی، امکان یادگیری و سرگرمی را گسترش داده، اما در عین حال، مخاطرات جدیدی را نیز برای کودکان به همراه داشته است.

نقش دو ابزار مهم در فراجهان(متاورس)، یعنی کتاب‌های دیجیتال و بازی‌های تعاملی، در ارتقای حقوق کودکان بسیار مهم است. وسیع‌ترین مفهوم از «اخلاق زیستی» به معنای مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است که علوم زیستی مختلف آن‌را به‌وجود آورده و به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در بهروزی انسان دخیل می‌دانند. در ارزیابی اخلاقی فناوری‌های نوظهور در عصر دیجیتال، یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه است، جنبه‌های خطرآفرین و مشکل‌ساز آن برای زندگی و رفاه انسان‌ها و به‌خصوص کودکان است.

 

منبع:

 

https://socialwoot.com/story17672756/1xyek

https://bookmarknap.com/story6180140/1xyek

https://bookmarkinglive.com/story16937302/1xyek