۱۲۰ روز زندگی در قفس آهنی/گزارشی خواندنی از یک سفر ممنوعه!
نویسنده کتاب«موج بلند» با بیان اینکه شناسایی مناطق غیر قابل دسترس در دنیا، معمولاً در انحصار قدرتهاست، گفت: با وجود این، سربازان ایران همه این سختیها را به جان خریدند؛ آن هم با ابزار ایرانی یعنی ناو دنا.
به گزارش خبرنگار فرهنگی، کتاب «موج بلند»؛ گزارشی از مأموریت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سفر به دور زمین و عبور از سه اقیانوس هند، آرام، و اطلس است که به قلم علیاصغر عزتی پاک نوشته و به تازگی از سوی نشر معارف منتشر شده است.
سفر تاریخساز ایرانیها به دور دنیا
ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با کد ناوگروه 86 در 29 شهریورماه 1401 سفر خود به دور دنیا را آغاز میکند. این سفر که بیش از هشت ماه طول میکشد، از دریای عمان شروع میشود، به هند میرسد و بعد با عبور از جاکارتای اندونزی و دریای سلبس وارد اقیانوس آرام میشود. 70 روز در این اقیانوس دریانوردی میکند و سپس از تنگه ماژلان در آمریکای جنوبی وارد اقیانوس اطلس میشود. اقامتی پنج روزه در برزیل دارد و سپس وارد اقیانوس اطلس میشود، و پس از حدود یک ماه اقیانوسنوردی به کیپتاون آفریقای جنوبی میرسد. چند روزی استراحت میکند در آنجا و بعد از شرق قاره آفریقا رو به شمال میراند و میرود به عمان. یکی دو روز در عمان است و در نهایت در اردیبهشتماه 1402 مورد استقبال ایرانیان در دریای عمان قرار میگیرد.
این سفر از چند حیث حائز اهمیت و به نوعی تاریخساز است. به گفته امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی؛ در این ماموریت، ناوشکن دنا مسیری را طی کرد که برای اولینبار در طول تاریخ کشور انجام میشد و ناو 1200 تُنی ایرانی در بزرگترین پهنه دریایی دنیا یعنی اقیانوس آرام حاضر شد. طرحریزی این عملیات یک سال به طول انجامید و دستاوردهای بینظیر علمی برای کشور داشت. ما در این مأموریت اولین بیمارستان دریایی را ایجاد کردیم و از سه طوفان سهمگین با موفقیت گذشتیم؛ طوفانهایی که در یکی از آنها یکی از ناوشکنهای کشورهای همسایه غرق شد. ناوگروه ما عرض اقیانوس اطلس را طی کرد و در قاره آمریکا در بندر ریودوژانیرو در سالگرد رابطه دولتهای ایران و برزیل پهلو گرفت.
ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن دنا و ناو لجستیک مکران، با طی مسافت بیش از 51هزار کیلومتر، رکورد دریانوردی نظامی ایران را شکست. پیش از آن، ناوگروه 75 نداجا متشکل از ناوشکن سهند و ناو لجستیک مکران، با طی مسافت حدود 45 هزار کیلومتر در سفر به سنتپترزبورگ روسیه، رکورددار بود. مأموریت ناوگروه 86 (ملقب به ناوگروه 360) بهمنظور گشتزنی در آبهای دوردست و حراست از خطوط مواصلاتی تجاری ایران در دریاها، اجرا شد.
بیشتر بخوانید
عزتی پاک با توجه به اهمیت این سفر، در کتاب جدید خود به سراغ نیروهایی رفته است که در این سفر حضور داشتند و مرارتها و مشقتهای آن را به جان خریدند؛ امری که تنها از نهادی برمیآید که دل در گروِ ایران داشته باشد و تنها به یک چیز بیندیشد: عزت و اقتدار ایران در عرصه بینالمللی. عزتیپاک در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به چگونگی شکلگیری «موج بلند» گفت: «موج بلند» حاصل همکاری معاونت عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش با نشر معارف و بنده است. بنا شد که این معاونت با همکاری نشر معارف کتابی از این سفر تهیه کند، نشر معارف نیز پیشنهاد نگارش این کتاب را به من داد. من احساس کردم که نیاز است به عنوان یک نویسنده سهمی داشته باشم در اطلاعرسانی این مأموریت بسیار بسیار مهم که دورانساز است؛ به همین دلیل با افتخار این کار را پذیرفتم.
«موج بلند»؛ گزارشی از یک سفر ممنوعه!
این نویسنده به ساختار کتاب اشاره و اضافه کرد: قصد نداشتم روایت شخصی خود از ماجرا را در «موج بلند» ارائه دهم؛ چون در این ماجرا حاضر نبودم. از سوی دیگر، در مصاحبهها نیز این موضوع را لحاظ کردم که به سمت استنباط شخصی پیش نرود؛ با این حال باید بگویم که «موج بلند» خالی از نگاه من هم نیست، مسئله اصلی در کتاب برای من این بود که تصویری از این سفر، فرصتهایی که طی آن ایجاد شد، سختیهایی که نیروهای ایرانی به جان خریدند و ایثار و فداکاری آنها را در این کتاب ارائه دهم و ایرانیان در این اثر گزارشی خوب از این سفر را بخوانند.
منبع:
https://bookmarkstumble.com/story17692119/pinbahid
https://bookmarkstime.com/story16524901/pinbahid
https://gatherbookmarks.com/story16763672/pinbahid