x تبلیغات
محسن مسلمان

بودجه افزایش ظرفیت به دانشگاه‌ها پرداخت نشد/کمبود خوابگاه‌ها

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که دانشگاه‌های علوم پزشکی ریالی برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی در پی افزایش ظرفیت پزشکی نگرفتند؛ گفت: به دلیل کمبود فضای آموزشی و خوابگاه‌ها و فضاهای رفاهی، با گلایه‌های زیاد دانشجویان مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی، در سال‌های اخیر، با توجه به افزایش نیاز به نیروی انسانی در حوزه سلامت صحبت‌هایی درباره راهکارهای افزایش دسترسی مردم به پزشکان در ایران مطرح شد؛ در نهایت پس از کش و قوس‌های فراوان، در سال 1400 برنامه افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این طرح از ابتدا مخالفان و موافقانی داشت؛ بسیاری معتقد بودند که افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع پزشکی عمومی، می‌تواند نیازهای مردم به نیروی پزشک در سراسر کشور را مرتفع کند اما برخی کارشناسان نیز معتقد بودند که صرف افزایش ظرفیت، بدون انجام اصلاحات اساسی در تعرفه‌های پزشکی، نظام بیمه‌ای و پوشش خدمات پزشکی و توزیع نیروی پزشک در مناطق محروم، نمی‌تواند منجر به افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی شود.

از سوی دیگر همان زمان نیز بسیاری از پزشکان اظهار می‌کردند که پیش از اجرایی شدن چنین طرح‌هایی، نیاز به افزایش زیرساخت‌های مادی و آموزشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم تا روند تربیت پزشک ضمن افزایش کمی، با افزایش کیفی نیز همراه شود. اکنون با گذشت سه سال از اجرای این مصوبه و افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشک در هر سال نسبت به سال قبل، بسیاری از مقامات بهداشتی و درمانی کشور از نبود زیرساخت‌های لازم گلایه دارند.

یکی از بزرگترین مشکلات، عدم وجود زیرساخت‌های مناسب آموزشی و امکانات پژوهشی برای تربیت پزشکان با رعایت استانداردهای کیفی است. بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی از نظر تجهیزات، آزمایشگاه‌ها و فضای فیزیکی برای آموزش پزشکی در حد مطلوب نیستند، به طوری که باقری فرد، معاون پیشین وزیر بهداشت گفته بود:‌ "برخی دانشگاه‌ها به دلیل کمبود فضای آموزشی حتی پارکینگ‌ها را نیز تبدیل به کلاس درس کرده‌اند." که این مسئله می‌تواند بر کیفیت آموزش و عملکرد آینده پزشکان تأثیر منفی بگذارد.

از سوی دیگر، به رغم تأکید بر افزایش تعداد پزشکان، بنا بر اعلام معاون آموزشی وزیر بهداشت، بودجه مناسب برای این امر تخصیص نیافته است، این در حالی است که بسیاری از مراکز آموزشی پزشکی از کمبود منابع مالی رنج می‌برند و قادر به تأمین نیازهای آموزشی و پژوهشی خود نیستند و پزشکان می‌گویند این وضعیت به کاهش کیفیت آموزش و بازدهی آن منجر خواهد شد.

پذیرش دانشجویان پزشکی به چند نفر رسید؟

حسینی، معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره میزان افزایش پذیرش دانشجو در رشته پزشکی می‌گوید: «اکنون که ظرفیت پذیرش گروه‌های پزشکی از 8000 نفر به 15000 نفر رسیده است، در کلاس‌های آناتومی و آموزش‌های بالینی با تراکم دانشجویان زیادی روبه‌رو هستیم.»

وی می‌افزاید: «دانشجویان ما در خوابگاه‌ها به جای سه نفر، گاهی 12 تا 14 نفر در یک اتاق اسکان داده می‌شوند و با شرایط بهداشتی نامناسب و صف‌های طولانی در سلف‌سرویس‌ها مواجه‌اند. همچنین کلاس‌هایی که باید برای 50 نفر تشکیل شوند، با 200 نفر برگزار می‌شوند. دانشگاه‌ها ناچار به برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت با وضعیت موجود شده‌اند.»

کمبود 25000 تخت آموزشی در کشور

بیمارستان‌های آموزشی، که معمولاً به عنوان مراکز دانشگاهی یا تحقیقاتی شناخته می‌شوند، به عنوان مکان‌هایی برای آموزش عملی دانشجویان پزشکی استفاده می‌شوند. دانشجویان در این محیط‌ها فرصت دارند تا تجربیات بالینی خود را از طریق تعامل مستقیم با بیماران، انجام معاینات پزشکی، و مدیریت بیماری‌ها افزایش دهند.

معاون وزیر بهداشت از کمبود تخت‌های آموزشی نیز خبر می‌‌دهد و می‌افزاید: «برای اجرای این افزایش ظرفیت، حدود 25 هزار تخت آموزشی کمبود داریم و به 2900 استاد علوم پایه و 2300 استاد بالینی نیازمندیم تا بتوانیم این تعداد دانشجوی افزوده‌شده را به‌درستی تربیت کنیم.»

دانشگاه‌های علوم پزشکی ریالی برای توسعه زیرساخت‌ها نگرفتند

دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره به تسنیم گفت: «در طول سه سال گذشته، دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله دانشگاه ما، ریالی برای توسعه زیرساخت‌ها دریافت نکردند. در حوزه‌های مختلف مانند رفاه، آموزش، توسعه کلاس‌ها و افزایش هیئت علمی، متاسفانه هیچ تناسبی با افزایش ظرفیت‌ها وجود نداشت.»

 

منبع:

https://bookmarkick.com/story16439197/bc-game

https://kbookmarking.com/story16414674/bc-game

https://ilovebookmarking.com/story16438479/bc-game

 

معطلی کامیون‌‌ها در مرزهای غربی و ضعف اطلاع‌رسانی دولت

 

از کامیون‌های با پلاک ایرانی، تا ۱۵۵ درصد مالیات بیشتر بابت سوخت دریافت می‌شود؛ این تصمیم عجیب دولت ترکیه که برخلاف توافق‌های قبلی دو کشور برای افزایش حجم تجارت بوده، به اذعان مسئولان ترکی در تقابل با موضوعی انجام شده که جزئیات آن مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی، معطلی کامیون‌داران در مرز ایران و ترکیه که به ایجاد اختلال در واردات و صادرات زمینی در مرزهای غربی کشور منجر شده، موضوعی است که به یک تصمیم سوختی از طرف ترکیه باز‌می‌گردد.

لغو معافیت مالیات بر سوخت رانندگان کامیون‌های ترانزیتی ایرانی از سوی کشور ترکیه که از روزهای ابتدایی دی‌ماه امسال اجرا شد، تردد روزانه صدها کامیون از مرز بازرگان را با اختلال مواجه کرده، به طوری که ترکیه برای رانندگان ایرانی، مالیات سنگین به ازای پرکردن باک‌ها درنظر گرفته که امکان پرداخت آن از سوی کامیونداران میسر نیست.

در واقع با تصمیم دولت ترکیه، از کامیون‌های با پلاک ایرانی، تا 155 درصد مالیات بیشتر بابت سوخت دریافت می‌شود؛ این تصمیم عجیب دولت ترکیه که برخلاف توافق‌های قبلی دو کشور برای افزایش حجم تجارت بوده، به اذعان مسئولان ترکی در رسانه‌های خود، بر اساس اصل عمل متقابل انجام شده و آنها مدعی هستند که ایران بدون توجه به پر بودن باک خودروها، به اندازه ظرفیت باک خودروها مالیات دریافت می کند و ترکیه با این تصمیم سختگیرانه و عجیب، در پی اجرای عملی متقابل بوده است.

این موضوع می‌تواند به اجرای طرح "باک پر" بازگردد که از سالهای قبل در تمامی مرزهای کشور به‌دلیل ارزان بودن سوخت در داخل ایران، اجرایی می‌شود و مشخص نیست آیا تفاوتی نسبت به گذشته در ماه های اخیر در اجرای این طرح حاصل شده که ترکیه اقدام به این تعرفه‌گذاری مالیاتی عجیب و بدون اطلاع قبلی کرده است؟

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در این خصوص گفت: "مشکل کامیون‌داران مرز ترکیه سیاسی نیست، یک موضوع فنی است که عمدتا بخش حمل‌و نقل ما و حوزه تأمین سوخت به عنوان نهادهای متولی به آن می‌پردازند؛ با این موضوع طی چندماه گذشته مواجه بوده‌ایم و پیگیری‌هایی انجام داده‌ایم تا به اینجا نرسد؛ این یک موضوع فنی است که سابقه خیلی مشخصی بین دو کشور دارد.

وی افزود: تلاش ما این بوده که با توجه به حسن همجواری و موضوع ترابری و اینکه حمل و نقل کالا از مسیرهای دو کشور برای یکدیگر مهم است، طی روزهای گذشته گفت‌وگوهای مفصلی در این باره صورت دهیم و به‌زودی یک هیئتی از طرف ایران به ترکیه عازم می‌شوند تا از نزدیک موضوع را بحث و گفت‌وگو کنند.

بررسی‌ها از سازمان‌های مختلف از جمله گمرک، وزارت امور خارجه، وزارت کشور، سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای، شرکت ملی پالایش و پخش و وزارت نفت برای اطلاع از جزئیات تصمیم مرتبط ایران در ماه‌های گذشته که طرف‌های ترک، اقدام عجیب خود را اقدام متقابل نسبت به آن تصمیم اعلام می‌کنند، تا امروز بی‌نتیجه مانده و مشخص نیست چرا دولت در یک موضوعی که به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، سابقه روشنی دارد، حاضر به اطلاع رسانی به‌موقع نیست.

موضوعی که می‌توانست با اطلاع‌رسانی به‌موقع نهادهای ذیربط، شفاف‌سازی شود، با ارسال ویدئوهای ارسالی کامیون‌دارانی که در پشت مرزها متوقف مانده‌اند اطلاع‌رسانی می شود و جای تعجب است در دولتی که ادعای آزادی رسانه های آن، گوش فلک را کر کرده، هنوز در ابتدایی ترین مسائل اطلاع‌رسانی مانده اند و شاید باقی ماندن تصمیمات و مسائل در خفا را به شفاف‌سازی ترجیح می‌دهند.

 

منبع:

 

https://doctorbookmark.com/story16392105/bc-game

https://bookmarkleader.com/story16388984/bc-game

https://bookmarkforce.com/story16496706/bc-game

 

زوج آقای گلی در تیم منتخب هفته پانزدهم لیگ برتر فوتبال

 

۲ گلزن برتر رقابت‌های لیگ برتر فوتبال در جمع برترین‌های هفته پانزدهم این مسابقات قرار گرفتند.

به گزارش، پرونده نیم‌فصل اول لیگ بیست‌وچهارم در شرایطی بسته شد که تراکتور به صدر جدول رسید و پرسپولیس به صعود به این جایگاه امیدوار ماند.

پرسپولیس با توپ پُر به تعطیلات نیم‌فصل رفت که علی علیپور هت‌تریک و سروش رفیعی کمک شایانی در کمربند میانی زمین به پرسپولیس کرد تا بهترین برد فصل سرخپوشان ثبت شود. گل زیبا و پاس گل محمد نادری، به همراه عملکرد تمجیدبرانگیز مهدی شیری نیز زمینه‌ساز صعود تراکتور به صدر جدول لیگ برتر شد.

 

منبع :

 

https://naturalbookmarks.com/story16446986/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://myfirstbookmark.com/story16377213/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://macrobookmarks.com/story16512925/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

 

قله آتش‌فشانی تفتان سپیدپوش شد/ بارش باران در ۱۱۹ ایستگاه

 

بارش باران درحالی در ۱۱۹ ایستگاه استان سیستان و بلوچستان گزارش شده است که در ارتفاعات رشته کوه تفتان برف باریده و ارتفاع بارش در «تمندان» از توابع شهرستان تفتان، به ۳۰ میلیمتر رسیده است.

به گزارش از زاهدان، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، از بارش نخستین برف زمستانی بر قله و ارتفاعات رشته کوه تفتان خبر داد و گفت: این بارش اولین تجربه زمستانی کوهستان تفتان در سال جاری است و انتظار می‌رود با ادامه فعالیت سامانه‌های بارشی، پوشش برفی بیشتری در ارتفاعات استان ایجاد شود.

محسن حیدری با بیان اینکه بیشترین ارتفاع بارش در «تمندان» از توابع شهرستان تفتان 30 میلیمتر بوده است، افزود: علاقمندان به صعود به این قله باید تجهیزات کامل زمستانی به همراه داشته باشند و پیش از سفر، وضعیت جوی منطقه را از منابع معتبر بررسی کنند.

وی با اشاره به بارندگی‌های اخیر در برخی از شهر‌های استان، افزود: بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه بارانسنجی چاه رحمان، از توابع شهرستان زاهدان و در نزدیکی مرز استان خراسان جنوبی، میزان بارش برف در این سامانه 4 سانتی‌متر بوده است.

حیدری تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر از 119 ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی گزارش باران داشته‌ایم، که میزان بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان 2 میلیمتر، چاه رحمان 29، سروان 5.8، چابهار 12، نصرت آباد 4، خاش 7.3، زابل 1.6 و کوه خواجه 6.8 میلیمتر بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: سامانه بارشی تا اواخر وقت امشب از استان خارج می‌شود. در این مدت، بارش باران همراه با رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط استان پیش‌بینی می‌شود. از امشب نیز کاهش محسوس دما در سطح استان آغاز شده و یخبندان شبانه در نیمه شمالی استان انتظار می‌رود.

وی افزود: توصیه می‌شود از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها در زمان بارندگی خودداری شود. همچنین کنترل ضدیخ رادیاتور خودروها، تنظیم دمای گلخانه‌ها و مرغداری‌ها و اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش خسارات احتمالی مورد توجه قرار گیرد.

 

منبع:

 

https://orangebookmarks.com/story16483278/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://olivebookmarks.com/story16543302/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://pukkabookmarks.com/story16470380/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

 

تعطیلی تمام ادارات دولتی کرمان در روز شهادت حاج قاسم

 

استاندار کرمان گفت: فردا پنجشنبه ۱۳ دی‌ماه همزمان با سالروز شهادت حاج قاسم تمامی ادارات، نهادها و مؤسسات دولتی شهر کرمان تعطیل است.

به گزارش از کرمان، محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، اظهار داشت: فردا پنجشنبه 13 دی‌ماه، همزمان با سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تمام ادارات، نهادها و مؤسسات دولتی به‌استثنای بانک‌ها و دستگاه‌های خدمات‌رسان عمومی در شهر کرمان تعطیل است.

وی افزود: این تصمیم پیرو هماهنگی انجام‌شده با نهادهای ذی‌ربط ملی و با توجه به وضعیت جوی و ضرورت تمهید شرایط مطلوب میزبانی از زائران و برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار دل‌ها اتخاذ شده است.

 

منبع:

 

https://guideyoursocial.com/story1727124/1xyek

https://agency-social.com/story1681102/1xyek

https://moodjhomedia.com/story841277/1xyek

 

"نبوغ" الهام‌بخش نسل جدیدی از پهپادها برای فتح مریخ

 

"نبوغ"، هلیکوپتر مریخی ناسا، که با انجام ۷۲ پرواز موفقیت‌آمیز مرزهای اکتشافات فضایی را جابه‌جا کرد، الهام‌بخش نسل جدیدی از فضاپیماها برای فتح سیاره سرخ شده است.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم، سال 2024 برای ناسا با حادثه‌ای آغاز شد که به پایان یک مأموریت تاریخی انجامید. هلیکوپتر مریخی «نبوغ» (Ingenuity) که در آوریل 2021 به‌عنوان بخشی از مأموریت مریخ‌نورد «استقامت» (Perseverance) به سیاره سرخ رسید، در اولین روزهای سال 2024 دچار سانحه شد و سقوط کرد.

این هلیکوپتر کوچک که برای انجام تنها پنج پرواز آزمایشی طراحی شده بود، با انجام 72 پرواز موفقیت‌آمیز، انتظارات را به‌طور چشم‌گیری پشت‌سر گذاشت و به جمع‌آوری داده‌های ارزشمند از سطح مریخ کمک کرد.

در پرواز نهایی خود، نبوغ با مشکلی در سیستم ناوبری مواجه شد که منجر به از دست دادن تعادل و در نهایت سقوط آن شد. تیم مهندسی ناسا پس از بررسی داده‌های پروازی، اعلام کرد که این حادثه به‌دلیل خطای نرم‌افزاری در سیستم ناوبری رخ داده است. با وجود این پایان ناگهانی، مأموریت نبوغ به‌عنوان یک موفقیت بزرگ در تاریخ اکتشافات فضایی ثبت شده است.

نبوغ به‌عنوان اولین وسیله پروازی که در جو رقیق مریخ به پرواز درآمد، راه را برای استفاده از فناوری‌های مشابه در مأموریت‌های آینده هموار کرد. این هلیکوپتر با ارسال تصاویر و داده‌های بی‌سابقه از سطح مریخ، به دانشمندان در درک بهتر از محیط این سیاره کمک شایانی کرد.

ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرد که با وجود از دست دادن نبوغ، داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط این هلیکوپتر در طول مأموریتش، به توسعه فناوری‌های آینده برای اکتشافات فضایی کمک خواهد کرد، همچنین، مریخ‌نورد استقامت به مأموریت خود در جست‌وجوی نشانه‌های حیات میکروبی گذشته در مریخ ادامه می‌دهد.

با پایان مأموریت نبوغ، ناسا برنامه‌های جدیدی برای استفاده از فناوری‌های پروازی در سیارات دیگر در دست بررسی دارد. این سازمان قصد دارد در مأموریت‌های آینده از پهپادها و هلیکوپترهای پیشرفته‌تری برای کاوش در مناطق دشوار و دست‌نیافتنی سیارات استفاده کند.

بیشتر بخوانید

به این ترتیب، سال 2024 با وجود از دست دادن نبوغ، با دستاوردهای مهمی در زمینه اکتشافات فضایی برای ناسا همراه بوده و افق‌های جدیدی را برای مأموریت‌های آینده گشوده است.

 

منبع:

 

https://social-medialink.com/story1680966/1xyek

https://mysocialname.com/story1640753/1xyek

https://mediasocially.com/story1594560/1xyek

 

ضربه طوفان‌الاقصی به اسرائیل طی ۱۵ ماه به‌اذعان صهیونیست‌ها

 

نتانیاهو درحالی دستاوردهای خیالی خود را در بیش از یک سال جنگ فرسایشی تبلیغ می‌کند که هیچ اشاره‌ای به خسارات هنگفت اسرائیل در سطوح مختلف جانی، مالی و... نداشت و آن‌گونه که منابع عبری اعتراف می‌کنند اسرائیلی‌ها هرگز به وضعیت عادی برنمی‌گردند.

به گزارش گروه بین‌الملل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در 20 دسامبر 2024 در گفتگو با روزنامه وال استریت ژورنال، با افتخار درباره جنایت‌هایی که طی بیش از یک سال گذشته علیه غزه و لبنان انجام داده است، صحبت کرد، از جمله عملیات ترور سایبری انفجار پیجرها در لبنان در 17 سپتامبر گذشته که منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران نفر و عوارض جدی برای شهروندان بی‌گناه لبنانی شد.

نتانیاهو با افتخار گفت: انفجار پیجرها در لبنان، شوک و وحشتی تاریخی به‌وجود آورد و یکی از بزرگترین هدف‌گیری‌ها در طول تاریخ به‌شمار می‌رود که ما آن را انجام دادیم.

نخست وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی همچنین ادعاهای واهی خود را درباره تغییر نقشه خاورمیانه، طبق رؤیاها و خواسته‌های اسرائیل تکرار کرد.

آمار خیره‌کننده از مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها بعد از جنگ

اما نتانیاهو اشاره‌ای به هزینه‌های سنگینی که اسرائیل طی 15 ماه گذشته در این جنگ فرسایشی متحمل شده است، نداشت. گذشته از خسارات مالی و جانی فراوانی که صهیونیست‌ها در جنگ فرسایشی با غزه و لبنان و دیگر جبهه‌های مقاومت متحمل شده‌اند، اما اولین و برجسته‌ترین پیامد این جنگ برای اسرائیل، گسترش پدیده خطرناک مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از فلسطین اشغالی بود؛ تا جایی که 600 هزار یهودی از زمان آغاز جنگ غزه در 15 ماه گذشته فلسطین اشغالی را ترک کرده‌اند.

روزنامه عبری جروزالم پست، در گزارشی به این منظور اعلام کرد: مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها، آن هم با این شدت از سال 1948 تاکنون کاملاً بی‌سابقه است. اسرائیلی‌هایی که اینجا (فلسطین اشغالی) را ترک می‌کنند، پول، مدرک تحصیلی و مهارت‌های حرفه‌ای زیادی دارند و رفتن آنها خسارت بزرگی برای اسرائیل است.

در همین حال، روزنامه هاآرتص در 14 نوامبر سال جاری به‌نقل از اداره مهاجرت کانادا گزارش داد که در سال 2024 نزدیک به 8000 اسرائیلی ویزای کار موقت کانادا را دریافت کرده‌اند که 5 برابر سال 2023 است.

ایلان پاپ، مورخ اسرائیلی مخالف صهیونیسم در این زمینه اعلام کرد: نهادهای اسرائیلی، آمار دقیق مهاجرت‌کنندگان را گزارش نمی‌دهند و تعداد کسانی که از زمان آغاز جنگ غزه، اسرائیل (فلسطین اشغالی) را ترک کرده‌اند، نزدیک به 700 هزار نفر است.

اما درباره گروهی از اسرائیلی‌ها که امکان رفتن به خارج را نداشتند و مجبور شدند داخل فلسطین اشغالی بمانند، مرکز اطلاعات و پژوهش‌های کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) گزارش داد: تعداد اسرائیلی‌هایی که به‌دلیل جنگ، از خانه‌ها و شهرهای خود در مناطق جنوبی و شمالی آواره شده‌اند، به حدود 143 هزار نفر می‌رسد. در طول سال 2024 بیش از 68500 نفر از شهرک‌نشین‌های شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) آواره شدند و 74500 نفر هم از شهرک‌‌نشین‌های اطراف غزه آواره شدند که در 420 هتل در 100 شهر مستقر گشتند.

البته خود رسانه‌های عبری بارها اذعان کرده‌اند که ارتش اسرائیل، آمار دقیق آوارگان در شهرک‌های جنوبی و شمالی را ارائه نمی‌دهد و تنها از شهرک‌های شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی)، در جریان جنگ با حزب‌الله بیش از 150 هزار اسرائیلی آواره شدند.

 

منبع:

 

https://socialwebnotes.com/story1709512/1xyek

https://socialmediatotal.com/story1686527/1xyek

https://socialbraintech.com/story1596729/1xyek

 

ارزش حداقل مزد کارگران از ربع سکه کمتر شد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور با اشاره به اینکه دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران کمتر از یک ربع سکه بهار آزادی است، گفت:با کاهش قدرت خرید کارگران نرخ مشارکت آنها در رونق تولید کاهش می‌یابد.

سمیه گلپور, رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی، با اشاره به اینکه بیش از 50 از سبد معیشت خانوار کارگری صرف هزینه‌های مسکن می‌شود گفت: طبق اصل 31قانون اساسی داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. مطابق این اصل دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به‌خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.

وی ادامه داد: اگر دولت معتقد است که با کنترل افزایش دستمزد به سطحی کمتر از تورم می‌تواند چرخه تورم را کنترل کند,‌ یک تصور اشتباه است، چرا که در تورم عوامل دیگری تأثیرگذار است، به‌صورت سالیانه عواملی به‌روی تورم دخیل هستند که دولت هیچ کنترلی روی آنها ندارد و مهمترین آنها افزایش شدید اجاره‌بهای مسکن است.

گلپور با اشاره به کاهش قدرت خرید کارگران گفت: به‌طور مثال طبق آمارها از سال 94 قدرت خرید مردم برای خرید یک سکه تمام‌بهار آزادی بسیار کاهش یافته است.  در زمان حاضر حداقل دستمزدی که برای کارگران در سال 1403تعیین شده است,کمتر از قیمت یک ربع‌سکه بهار آزادی است.

گلپور با تأکید به اینکه با کاهش قدرت خرید کارگران نرخ مشارکت آنها در رونق تولید کاهش می‌یابد گفت: کارگران زمانی که از درآمد خود در امورات تولیدی, صنعتی و… ناراضی باشند به‌سمت مشاغل کاذب می‌روند تا بتوانند درآمد بهتری را جایگزین حقوق خود کنند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور با ابراز اینکه کاهش قدرت خرید کارگران باعث کاهش تقاضای کل در اقتصاد می‌شود گفت: وقتی تقاضا برای خرید کم باشد و تولید رونق خوبی نداشته باشد, رسیدن به رشد اقتصادی 8درصدی غیر ممکن است.

وی اظهار داشت: با توجه به ضرورت اهمیت مسکن و وعده دولت برای ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی در پنج سال آینده دولت می‌تواند با تکنولوژی روز دنیا اقدام به ساخت مسکن ارزان و آسان  کند و مسکن استیجاری را با هزینه مناسب با میزان حداقل دستمزد در اختیار کارگران قرار دهد، با این کار تورم در مسکن کنترل می‌شود و هزینه‌های سرسام‌آور مدیریت می‌شود.

گلپور گفت: تأمین مسکن مطابق قانون اساسی به‌عهده دولت است, اگر دولت به این مسئله توجه کند و ساخت مسکن را به‌عهده بگیرد, بخشی از هزینه‌های زندگی کارگران مدیریت می‌شود. در زمان حاضر بیش از  50درصد حقوق کارگران صرف هزینه مسکن می‌شود.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبری گفت: مهار تورم و جهش تولید نیازمند یک اقدام جهادی از سوی دولت است. باید با مهار تورم کمتر فشار بر گروه آسیب‌پذیر کارگری وارد شود. به‌تعبیر مقام معظم رهبری کارگران ستون اقتصاد کشور هستند, بنابراین مهار تورم و جهش تولید می‌تواند بخشی از فشار زندگی بر این قشر را کمتر کند.

وی گفت: دستمزد تعیین‌شده برای کارگران با خط فقری که  وزارت کار آخرین بار در چند سال گذشته اعلام کرد، فاصله زیادی دارد، بنابراین در شرایط فعلی بهترین راهکار اجرای قاعده فورس ماژور است که در برخی از کشورها اجرا می‌شود. از ابتدای سال جاری تا کنون با افزایش چند باره قیمت ها , قدرت خرید کارگران کاهش چشمگیری داشته است.  در سال 1401بعد از افزایش قیمت‌ها، دولت به‌منظور جبران مشکلات معیشتی کارمندان؛ رقمی را در نیمه دوم سال به حقوق آنها افزود. با توجه به اینکه پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی این است که سال آینده تورم افزایش چشمگیر خواهد داشت، درخواست جامعه کارگری این است که دولت حداقل هر 3ماه با استفاده از قاعده فورس ماژور دستمزد کارگران را ترمیم کند. مردم از دولت انتظار عدالت را دارند و استفاده از قاعده فورس ماژور تنها راهکار است.

 

منبع:

 

https://socialicus.com/story1649930/1xyek

https://singnalsocial.com/story1645991/1xyek

https://worldsocialindex.com/story1712729/1xyek

 

یخ زدن پنجمین نوزاد در نوار غزه طی یک هفته گذشته

 

منابع پزشکی از جان باختن پنجمین نوزاد فلسطینی در نوار غزه بر اثر سرما طی یک هفته گذشته خبر داده و اعلام کردند که در سایه نبود امکانات گرمایشی در چادرهای آوارگان، جان تعداد بیشتری از مردم به ویژه نوزادان و کودکان در خطر است.

به گزارش گروه بین‌الملل، در حالی که پدیده یخ زدگی میان مردم فلسطین در مناطق مختلف نوار غزه بر اثر سرما، طی هفته‌های گذشته یکی از فجایع دردناک در این باریکه بوده است، وزارت بهداشت غزه از جان باختن پنجمین نوزاد فلسطینی در اردوگاه آوارگان در مرکز نوار غزه بر اثر سرما طی یک هفته گذشته خبر داد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: این نوزادی که بر اثر سرما جان خود را از دست داد، یک ماه بیشتر نداشت و به دلیل سرمای شدید در چادر آوارگان در دیرالبلح واقع در مرکز نوار غزه جانش را از دست داد و قل دوم این نوزاد هم شرایط وخیمی دارد.

منابع پزشکی غزه گزارش دادند که چند روز قبل، 4 نوزاد بین 4 تا 21 روزه در نتیجه سرمای شدید یخ زدند و جانشان را از دست دادند.

این پنجمین نوزاد فلسطینی است که طی یک هفته گذشته در نوار غزه بر اثر سرما جان خود را از دست داده و هشدارهای زیادی درباره فاجعه یخ زدن بر اثر سرما در اردوگاه‌های آوارگان در سراسر نوار غزه مطرح شده است.

اما دیروز هم منابع پزشکی در نوار غزه، از شهادت یک پزشک بر اثر سرما در جنوب این باریکه خبر دادند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که دکتر «احمد الزهارنه» از کادر پزشکی بیمارستان اروپایی غزه در خان یونس، در نتیجه سرمای شدید، جان خود را از دست داد و پیکر او در داخل چادرش در منطقه المواصی در جنوب نوار غزه پیدا شد.

دکتر عبدالفراء، مدیر بخش نوزادان مجتمع پزشکی ناصر در جنوب نوار غزه گفت: با ورود به فصل زمستان و سرد شدن شدید هوا طی چند روز گذشته، روزانه بین 5 تا 6 مورد «هیپوترمی» در نوزادان تازه متولد شده می‌بینیم که همه آنها نیاز به کمک فوری دارند. (هیپوترمی به وضعیتی می‌گویند که دمای بدن انسان به زیر 35 درجه سانتیگراد می‌رسد و اغلب افرادی که می‌میرند دچار این وضعیت می‌شوند). این در حالی است که هیپوترمی در میان مردم غزه و به ویژه نوزادان در سایه سرمای وحشتناک و نبود امکانات گرمایشی روز به روز افزایش می‌یابد.

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم اعلام کرد که کودکان غزه به دلیل سرما و نبود سرپناه، در حال یخ زدن هستند و اسرائیل اجازه ورود پتوها و تجهیزات زمستانی را به غزه نمی‌دهد.

 

منبع:
 

https://thesocialvibes.com/story1709348/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

https://infopagex.com/story1594510/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

https://socialistener.com/story1701742/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

 

آینده آب در ایران؛ چالش‌های منطقه‌ای و راهکارهای جهانی

 

ایران با بحران شدید کم‌آبی و کاهش بارش‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ چالشی که امنیت غذایی و زیست‌محیطی کشور را تهدید می‌کند. درحالی‌که تنش‌های منطقه‌ای مدیریت منابع آبی را پیچیده‌تر کرده، بهره‌گیری از راهکارهای موفق جهانی می‌تواند افق‌های تازه‌ای بگشاید.

به گزارش خبرنگار اجتماعی، خاورمیانه با بحران شدید آب مواجه است که با کاهش بارش‌ها، استفاده غیرپایدار از منابع آبی و تشدید تأثیرات تغییرات اقلیمی وخیم‌تر شده است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، این منطقه یکی از پراسترس‌ترین مناطق جهان از نظر منابع آبی است و 12 کشور از 17 کشور دارای کمبود شدید آب در این منطقه قرار دارند. کشورهایی مانند ایران، عراق، اردن و عربستان سعودی با چالش‌های قابل توجهی روبرو هستند که ثبات اجتماعی-اقتصادی و سلامت محیط زیست آن‌ها را تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید

داده‌های اخیر روندهای نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، ایران طی دهه گذشته با کاهش 20 درصدی میانگین بارش‌ها مواجه شده است که منجر به کاهش حجم مخازن، خشک شدن رودخانه‌ها و افت سطح آب‌های زیرزمینی شده است. به طور مشابه، عراق شاهد کاهش شدید سطح دو رودخانه اصلی خود، دجله و فرات، به دلیل ساخت سدهای بالادستی و مصرف بیش از حد بوده است.

گزارش بانک جهانی در سال 2023 تأکید می‌کند که دسترسی به آب در خاورمیانه طی چهار دهه گذشته 60 درصد کاهش یافته و در صورت عدم اتخاذ راه‌حل‌های پایدار، خطر وقوع جنگ‌های آبی وجود دارد.

تغییرات اقلیمی بحران را تشدید می‌کند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که بارش سالانه در خاورمیانه تا سال 2050 حدود 25 درصد کاهش خواهد یافت. افزایش دما احتمالاً نرخ تبخیر را تشدید کرده، پوشش برف در مناطق کوهستانی را کاهش داده و فراوانی خشکسالی را افزایش می‌دهد. مؤسسه منابع جهانی (WRI) پیش‌بینی می‌کند که تا سال 2050، بیش از 90 درصد جمعیت خاورمیانه ممکن است با تنش شدید آبی مواجه شوند که امنیت غذایی، بهداشت عمومی و بهره‌وری اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دولت‌ها به دنبال اقدامات تطبیقی برای مقابله با این چالش‌ها هستند. عربستان سعودی سرمایه‌گذاری سنگینی در فناوری شیرین‌سازی آب انجام داده و حدود 50 درصد از آب شیرین‌سازی شده جهان را تولید می‌کند. به طور مشابه، پیشرفت‌های اسرائیل در بازیافت آب و آبیاری قطره‌ای مدلی از کارآیی ارائه می‌دهد و بیش از 85 درصد از فاضلاب خود را برای استفاده در کشاورزی بازیافت می‌کند. با این حال، این راه‌حل‌ها به دلیل نیازهای بالای انرژی و تأثیرات زیست‌محیطی با انتقاداتی همراه هستند.

کارشناسان بر لزوم همکاری منطقه‌ای برای رسیدگی به ماهیت فرامرزی منابع آبی تأکید دارند. چارچوب‌های همکاری مانند توافقنامه آب‌رسانی بین اردن و اسرائیل نشان‌دهنده پتانسیل راه‌حل‌های مشترک برای چالش‌های مشترک است. با این حال، تنش‌های سیاسی و مدیریت نادرست منابع همچنان پیشرفت را مختل می‌کند.

با نزدیک شدن خاورمیانه به سال 2050، اهمیت این موضوع بیش از هر زمان دیگری است. بدون اقدامات قاطع و شیوه‌های مدیریت پایدار منابع آبی، این منطقه با پیامدهای اجتماعی-اقتصادی شدیدی از جمله مهاجرت‌های گسترده، افزایش درگیری‌ها و کاهش کیفیت زندگی میلیون‌ها نفر مواجه خواهد شد. پرداختن به بحران آب نیازمند رویکردی یکپارچه است که ترکیبی از نوآوری‌های فناورانه، اصلاحات سیاستی و همکاری‌های منطقه‌ای برای تأمین آینده‌ای مقاوم برای خاورمیانه باشد.

 

منبع:

https://webnowmedia.com/story1643372/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

https://thebookpage.com/story1630572/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

https://techonpage.com/story1641053/%D8%A7%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1

 

صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 صفحه بعد